2023. augusztus 28., hétfő

Dehát én nem akarok kockahasat

Sokszor hallom, hogy valaki azért nem kezd bele az edzésbe, mert nem célja, hogy izmosabb legyen és ő ígyis elégedett önmagával, ahogy most kinéz.

DE  

A sport nem csak az izomépítésről szól.

Aki sportol, az egészségcélt fogalmaz meg.

Ezek az egészségcélok lehetnek például:  jobb alvás, jobb emésztés, szív- és érrendszeri egészség, cukorbetegség megelőzése és kezelése, stb.

A mozgás segíthet a vércukorszint stabilizálásában, a testsúlykontrollban és a cukorbetegség kockázatának csökkentésében.

Mire van még hatással az edzés? 

Az immunrendszerre.
A mérsékelt edzés pozitívan befolyásolhatja az immunrendszert, segítve a betegségekkel és fertőzésekkel szembeni védekezést.

A mentális egészségre. 
A mozgás (alapvetően - bármilyen mozgás) és edzés pozitívan befolyásolja a mentális egészséget. Csökkenti a stresszt, szorongást és depressziót, és növeli az endorfinok szintjét, amelyek boldogságérzetet váltanak ki.

A csont- és izomrendszerre.
Mivel a porcok egészségén is javíthat a testmozgás, így idősebb korunkra jelentős előnyre tehetünk szert azzal, ha nem hagyunk fel a mozgással.

Ne felejtsd el! 

Az aktív életmóddal nem csak az élettartamunk növelhető meg, de azaz idő is, amit egészségesen töltünk.
- JK Réka 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Amit mérünk az javul

- Nekem nem fontos hány kiló vagyok. - Szerintem keveset eszek. - Viszonylag sokat mászkálok napközben. - Azt hiszem többet kéne aludnom. Sz...